امروزه ساخت قطعات تزیینی با رزین اپوکسی شفاف بهطور قابلتوجهی افزایش پیداکرده است. کاربردهای رزین اپوکسی موجب به وجود آمدن انواع مختلف رزین اپوکسی از رزینهای مورداستفاده در صنایع کامپوزیت و هوافضا تا رزین اپوکسی شفاف که در ساخت قطعات تزئینی، نگارههای هنری و کفپوشهای سهبعدی استفاده میشود، شده است. ما در این مقاله برای شما عزیزان رزین اپوکسی شفاف را بهطور کامل توضیح خواهیم داد. تا انتها با ما همراه باشید.
رزین اپوکسی
امروزه خانواه بزرگ رزین اپوکسی در میان رزین های موجود عملکرد بالایی از خود نشان می دهند. رزین اپوکسی ترکیب بسیار چسبناک طبیعی یا مصنوعی است. این ترکیب در الکل حل میشود ولی در آب حل نمیشود. رزینها طبق ترکیب شیمیایی و موارد استفاده آن به انواع مختلفی طبقهبندی میشوند. رزین اپوکسی شفاف نمونهای از انواع مختلف رزینها میباشد. رزین اپوکسی کاربردهای زیادی در صنعت و همچنین در عرصه هنر دارد. رزین طبیعی از گیاهان به دست میآید که بهترین نمونه آن شیره درخت کاج است. سنگ تزیینی و بسیار زیبای کهربا از رزین گیاهی به دست میآید.
انواع رزین اپوکسی شفاف
نوع اول
این رزین اپوکسی شفاف مخصوص ساخت قطعات تزئینی مانند بدلیجات، زیورآلات است. این رزین به دلیل ویسکوزیته پایین (رقیق بودن) بهراحتی قابل حبابگیری است. زمان خشک شدن این رزین از نوع دوم بسیار سریعتر است. این رزین مناسب کارهایی باضخامت حدود یک سانتیمتر است.
نوع دوم
این رزین اپوکسی شفاف مناسب ساخت قطعات بزرگ و حجیم که دارای ضخامت بالا میباشند است. به دلیل اینکه فرایند پخت این رزین سرعت کمتری دارد و در حین پخت حرارت زیادی ایجاد نمیشود، از این نوع در مواردی که حجم و ضخامتی که نیاز است در یک مرحله اجرا شود زیاد است، استفاده میشود. این رزین تا ضخامت 5 سانتیمتر در فصل سرد و 3 سانتیمتر در فصل گرم در یک مرحله قابلاجرا است. این نوع رزین بسیار رقیق بوده و حبابگیری از آن بسیار آسان است. درصورتیکه قطعات کوچک از این نوع رزین ساخته شود، زمان خشک شدن آن طولانی است.
نوع سوم رزین اپوکسی شفاف
این نوع مناسب کارهای نقاشی روی بوم و برخی زیورآلات جهت ایجاد فرم گنبدی روی سطح است. به دلیل غلظت بالای این رزین، روندگی رنگها بر روی بوم کاهش پیداکرده و کنترل رنگ آسانتر میشود.
نکته قابلتوجه: در فصول سرد سال، اتفاقی که شایع است این است که رزین اپوکسی به رنگ سفید و شیری شدن متمایل میشود و ممکن است بهصورت جامد سفیدرنگی درآید. این سفید شدگی به دلیل ایجاد کریستالهای رزین است که به علت سرد بودن محیط ایجاد میشود. اگر در این حالت از رزین استفاده شود، قطعه نهایی شما شفافیت نخواهد داشت و مقداری مات خواهد بود. برای رفع این مشکل رزین را مقداری گرمکنید و در دمای حدود 50 درجه سانتیگراد قرار دهید تا به حالت اولیه و شفافیت کامل برسد.