روغن سیلیکون
این روغن نوعي ماده سیال است که هيچ رنگ و بویی ندارد. در واقع این ماده، هیچگونه خاصیت اشتعال پذیری ندارد. روغن سیلیکونی، استفاده بالایی در صنایع داروسازی و خودرو سازی به عنوان روان کننده دارد. روغن سیلیکون کاملا دی الکتریک و دارای نقطه جوش بالا و فشار بخار پایین است. نکنه حائز اهمیت این است که این ماده در مواقع ترکیب هیچ کف زایی نکرده و این امر باعث شده است که کاربرد آن در صنایع مختلف افزایش پیدا کند.
شکل ظاهری اين روغن کاملا پلاستیکی است، اما مقاومت آن در برابر حرارت بسیار بالا می باشد. روغن سیلیکون در واقع نوعی پلیمر کاملا مصنوعی بوده است و در مراحلي نظير، سنتز، هیدرولیز، پلیمریزاسیون شبکه ای و خطی شکل تولید می شود.
يک از ويزگي هاي آشکار روغن سیلیکون، این است که می تواند تمامی خواص را به خود بگیرد و مکانیک مطلوبی در مقابل انواع کاربرد در درجه های بسیار سخت و صنایع مختلف از خود نشان داده است.
به همین دلیل در صنايع بسياري مانند خودرو، ساخت و تولید وسایل نظامی، تجهیزات پزشکی و لوازم خانگی از این ماده استفاده زیادی می شود.
خواص روغن سیلیکون
روغن سیلیکون چسبندگی بسیاری قوی دارد و به طور کلی مانند چسب طبیعی عمل می کند. سیلیکون مقاومت بالایی در برابر، تغییرات دمایی و آب و هوایی دارد؛ به طوري که در هنگام استفاده از این ماده در سطح اجسام یا در تسمه ها، قابلیت روان شدن آن بسيار ديده مي شود. اگر این روغن در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد قرار بگیرد، چگالیش برابر ضریب شکستن فرمول است.
این روغن کاملا غیر سمی است اما توجه داشته باشید در هنگام برخورد با چشم، مي تواند باعث سوزش و حساسیت بالا شود. البته نباید از این نکته غافل شد که روغن سیلیکون، در صنایع داروسازی جایگزین مایع زجاجیه چشم است که در عمل بینایی کاربرد زیادی دارد.
روغن سیلیکون می تواند گاز معده را تنظیم کند؛ برای همین در طی فرایندی از این روغن برای دارو های ضد نفخ استفاده مي شود. البته در مواد سرد کننده هم، مقدار کمی روغن سیلیکون نیز استفاده شده است.
مصارف صنعتی روغن سیلیکون:
این روغن به عنوان یک اسپری برای کاهش زنگ زدگی و جلوگیری از استحکام شدید در بازار صنعتی عرضه می شود.
قابلیت روان کننده این روغن به قدری بالا بوده است که برای تسمه ها و وسایلی که نیاز به روغن کاری دارند، در تمامی صنایع استفاده خواهد شد.
البته برای روان کردن بیشتر قطعات پلاستیکی و لاستیکی نیز مفيد است. این روغن بر خلاف دیگر روان کننده ها خاصیت نرم شدگی یا سفت شدگی ندارد و می تواند به دلیل خاصیت دی الکتریکی خود برای اتصال وسایل برقی با ولتاژ بالا،کاملا مناسب باشد.
سوالات متداول
1- خواص روغن سيليکون چيست ؟
- روغن سيليکون داراي چسبندگي بسيار قوي بوده است که مانند چسب طبيعي عمل مي کند. همينطور اين روغن در شرايط آب و هوايي مختلف، مقاومت بسيار بالايي دارد. روغن سیلیکون می تواند گاز معده را تنظیم کند؛ برای همین در طی فرایندی از این روغن برای دارو های ضد نفخ استفاده مي شود. البته در مواد سرد کننده هم، مقدار کمی روغن سیلیکون نیز استفاده شده است
2- شکل ظاهري روغن سيليکون و مراحل توليد آن به چه صورت مي باشد ؟
- شکل ظاهری اين روغن کاملا پلاستیکی است، اما مقاومت آن در برابر حرارت بسیار بالا می باشد. روغن سیلیکون در واقع نوعی پلیمر کاملا مصنوعی بوده است و در مراحلي نظير، سنتز، هیدرولیز، پلیمریزاسیون شبکه ای و خطی شکل تولید می شود.
3 – مصارف صنعتي روغن سيليکون چيست ؟
- این روغن به عنوان یک اسپری برای کاهش زنگ زدگی و جلوگیری از استحکام شدید در بازار صنعتی عرضه می شود. قابلیت روان کننده این روغن به قدری بالا بوده است که برای تسمه ها و وسایلی که نیاز به روغن کاری دارند، در تمامی صنایع استفاده خواهد شد.سی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.